dinsdag 27 september 2011

Wraps met lamsworstjes, groenten en Bleu d'Auvergne

Vanavond eten we wraps met een verrassende pittige vulling. De vulling bestaat uit  in stukjes gesneden lamsworstjes, sperziebonen, paprika en Bleu d"Auvergne (blauwschimmelkaas). De vulling heb ik op smaak gebracht met knoflook,hete tacosaus, en stukjes jalapeñopeper.
Ingrediënten*
  • 300 gr. sperziebonen, gehalveerd
  • 2 el. olijfolie
  • 2 rode paprika's, in gehalveerde dunne reepjes
  • 6 lamsworstjes, in stukjes
  • 3 tenen knoflook, grof gehakt
  • 1 klein potje HOT tacosaus
  • 1 el. jalapeñopeperstukjes (potje)
  • 200 gr. Bleu d'Auvergne, in stukjes
  • 8 kleine wraps
  • 100 gr. oude kaas, geraspt

* voor 2 volwassenen.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de sperziebonen in ca. 8 minuten beetgaar. Verhit de olie in een koekenpan en bak de stukken paprika al omscheppend gedurende 4 minuten op hoog vuur. Voeg de stukjes lamsworst toe en bak deze nog 4 minuten mee. Zet het vuur laag en fruit de knoflook even mee. Schep de gekookte sperziebonen erdoor en schenk de de tacosaus erbij. Warm goed door en roer de stukjes jalapeñopeper erdoor. Breng op smaak met (zee)zout. Haal de pan van het vuur en schep de kaas door het mengsel. Laat de kaas smelten,Verdeel het mengsel over de wraps, rol ze op en leg ze in een ingevette ovenschaal. Strooi de kaas erover en zet de ovenschaal in de oven. Laat in 10 minuten de kaas smelten. Server de wraps op twee borden. Eet smakelijk! 

Geen opmerkingen: