woensdag 21 september 2011

Zuurkoolstamppot met komijnekaas en druiven

Vanavond eten we deze traditionele Hollandse winterkost, maar dan met een twist. Het is de eerste herfstdag van het jaar en daarbij past deze maaltijd prima. Een lekker romige stamppot met blokjes komijnekaas en witte druiven.
Ingrediƫnten*
  • 500 gr. biologische zuurkool
  • 1 kg. biologische kruimige aardappelen
  • 250 ml. melk
  • 25 gr. roomboter
  • 250 gr. belegen komijnekaas, in kleine blokjes
  • 200 gr. witte druiven, in de lengte gehalveerd
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de zuurkool in ca. 15 minuten beetgaar. Maak intussen van de aardappelen, melk, roomboter, zout en peper een mooie gladde puree (zie Basisrecepten). Roer de zuurkool en aardappelpuree door elkaar. Schep vervolgens de komijnekaas en druiven erdoor en breng op smaak met zout en ruim peper. Laat de kaas en druiven goed doorwarmen. Eet smakelijk!