vrijdag 7 oktober 2011

Farfalle met spinazie, pangafilet en gorgonzola

Vanavond eten we een lekkere gezonde pastamaaltijd. Deze keer met verse spinazie, in witte wijn gegaarde pangafilet en gorgonzola.
Ingrediƫnten*
  • 250 gr. farfalle
  • 3 el. olijfolie
  • 350 gr. pangafilet in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 50 cl. droge witte wijn
  • 450 gr. verse spinazie
  • 200 gr. grogonzola, in stukjes
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de farfalle in 10 minuten al dente (beetgaar). Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de blokjes pangafilet kort. Voeg de knoflook toe en bak heel kort mee. Blus af met de wijn en laat deze tot de helft inkoken, schep af en toe om. Roerbak intussen de spinazie en laat deze slinken. Giet af in een vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht af. Schep de gorgonzola door de vis en laat deze smelten. Roer hier tot slot de spinazie en de afgegoten farfalle door. Breng op smaak met zout en ruim peper. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: