zaterdag 22 oktober 2011

Gebakken zalm met zuurkool, druiven en rijst

Vanavond eten we een heerlijk stuk zalmfilet met zuurkool. De zalm heb ik mooi goudbruin gebakken in roomboter. Niet te lang, want de zalm moet van binnen mooi sappig en rosé zijn. De zuurkool heb ik gemengd met gekookte rijst en gehalveerde witte druiven. Een prima combinatie en snel klaar.
Ingrediënten*
  • 500 gr. biologische wijnzuurkool
  • 150 gr. basmatirijst
  • 350 gr. zalmfilet
  • 50 gr. biologische roomboter
  • 150 gr. witte druiven, in de lengte gehalveerd
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 tl. paprikapoeder

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de zuurkool in 12 minuten beetgaar en kook de rijst in 8 minuten gaar. Meng de afgegoten zuurkool met de afgegoten rijst en roer de druiven erdoor. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Verhit de roomboter in een koekenpan en bak zalm snel aan beide kanten goudbruin. Bestrooi met zout en peper. Serveer de zuurkool-rijst met de zalm. Schenk desgewenst de roomboter waarin de zalm is gebakken over de zalm. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: