donderdag 20 oktober 2011

Bami met pindasaus en kroepoek

Vanavond eten we weer eens bami. Heel eenvoudige met wokgroenten uit de diepvries. Daarnaast heb ik er in pittige ketjapsaus gemarineerde kipfilet doorheen gedaan. Het geheel heb ik afgemaakt met wat zelfgemaakte pindasaus en kroepoek.
Ingrediƫnten*
  • 300 gr. biologische kipfilet, in blokjes
  • 3 el. arachide-olie
  • 500 gr. wokgroente, (diepvries)
  • 160 gr. eiermie
  • 1 zak kroepoek
voor de marinade
  • 4 el. ketjap manis
  • 2 tl. sambal badjak
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 3 tl. ketoembar (korianderpoeder)
  • 3 tl. laos
  • 3 tl. sereh (citroengraspoeder)
  • 3 tl. djinten (komijnpoeder)
  • 3 tl. djahe (gemberpoeder)
voor de pindasaus

  • 4 el. pindakaas
  • 1 tl. sambal badjak
  • 2 el. ketjap manis
  • 1 tl. gemberpoeder (djahe)
  • 1 tl. komijnpoeder (djinten)
  • 1 tl. citroengraspoeder (sereh)
  • 1 tl. laos
  • 1 tl. ketoembar
  • 50 ml. kokosmelk
  • 1 dl. melk

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Meng alle ingrediĆ«nten voor de marinade en schep de kipfilet erdoor. Laat minimaal 30 minuten staan. Schep de stukjes kipfilet uit de marinade (bewaar de marinade). Verhit de olie in een (gietijzeren) wok en roerbak de kipfilet ca. 5 minuten op hoog vuur. Haal de kipfilet uit de wok en bewaar deze. Roerbak vervolgens de wokgroenten ca. 8 minuten op hoog vuur. Maak intussen de pindasaus klaar (zie Basisrecepten). Bereid intussen de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de kipfilet met de marinade toe aan de groenten en breng het geheel op smaak met nog wat ketjap, zeezout en evt. sambal. Giet de mie af en meng deze met het kip-groentemengsel. Serveer de bami met de pindasaus en kroepoek. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: