vrijdag 4 november 2011

Nazomersalade met gerookte kip en schapenkaas

Vanavond eten we een heerlijk gevulde salade. Een temperatuur van 18 graden op 4 november vraagt daarom.  De basis bestaat uit penne rigate en gemengde sla. Daar heb ik reepjes gerookte kipfilet en blokjes schapenkaas aan toegevoegd. Het geheel heb ik afgemaakt met stukjes olijf en zongedroogde tomaat. Uiteraard met een heerlijke dressing.
Ingrediƫnten*
  • 150 gr. penne rigate
  • 150 gr. gemengde sla
  • 250 gr. gerookte kipfilet, in reepjes
  • 150 gr. Hollandse schapenkaas, in blokjes
  • 3 el. zongedroogde tomaten, in stukjes
  • 3 el. groene olijven zonder pit, in ringetjes
voor de dressing
  • 3 el. Spaanse olijfolie
  • 1 el. witte wijnazijn
  • 1 el. Dijon mosterd
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de penne in 10 minuten al dente (beetgaar). Klop intussen in een ruime schaal alle ingrediĆ«nten voor de dressing door elkaar tot een glad geheel. Giet de penne af en roer deze met de kipreepjes door de dressing. Laat even afkoelen en roer er vervolgens de schapenkaas, olijven en tomaatjes door. Schep tot slot de gemengde sla erdoor en laat het geheel ca. 10 minuten goed intrekken. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: