zaterdag 12 november 2011

Gekruide krieltjes, paprika, haricots verts en spekjes

Vanavond eten we een stevige eenpansmaaltijd. Het gerecht bestaat uit Provençaals gekruide krieltjes, gele en rode paprika, haricots vers en biologische spekjes. Zeer rijk van smaak en lekker snel klaar.
Ingrediënten*
  • 200 gr. biologische spekreepjes
  • 150 gr. haricots verts, gehalveerd
  • 1 rode en 1 gele paprika, in stukjes
  • 2 tenen knoflook, grof gehakt
  • 2 el. olijfolie
  • 450 gr. Provencaals gekruide krieltjes, voorgekookt

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan. Voeg de haricots verts en paprika toe en roerbak deze op hoog vuur ca. 5 minuten. Doe de knoflook erbij en bak deze even mee. Doe de olijfolie erbij en roer vervolgens de aardappeltjes erdoor en bak deze ca, 8 minuten mee. Schep regelmatig om. Breng op smaak met 9zee)zout en versgemalen zwarte peper. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: