zondag 13 november 2011

Hachee met rode kool en rijst


Vanavond eten we weer een ouderwets hachee. Ideaal voor een koude zondag in november. De hachee heeft 3-4 uur staan pruttelen en is daardoor heerlijk zacht en rijk van smaak. Ik heb er lekker rode kool (uit een zakje) en rijst bij geserveerd. Door het zeer fijngesneden vlees is deze hachee zeer geschikt voor kleinere kinderen.
Ingrediƫnten*
  • 50 gr. roomboter
  • 600 gr. biologische magere runderlappen (op kamertemperatuur)
  • 2 grote uien, grof gesneden
  • 4 tenen knoflook, grof gehakt
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 25 ml. witte wijnazijn
  • 1 el. Dijon mosterd
  • 350 ml. water
  • 1 rundvleesbouillonblokje
  • 15 kruidnoten
  • 150 gr. pandanrijst
  • 500 gr. biologische rode kool (zakje)

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Bestrooi het vlees met (zee)zout en versgemalen zwarte peper. Verhit de roomboter in een braadpan en braad het vlees in ca. 10 minuten aan beide kanten bruin. Haal het vlees uit de pan. Doe de ui in het bakvet en bak deze ca. 5 minuten. Voeg op het laatst de knoflook toe. Snijd intussen het vlees zeer fijn. Doe het vlees met het water, de azijn, de mosterd, de laurier en kruidnagels in de pan. Roer het geheel goed door en laat 3-4 uur zachtjes stoven. Bereid intussen de rijst en de rode kool volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verkruimel het bouillonblokje en roer dit door de hachee. Voeg de kruidnoten toe en laat deze zacht worden. Maak nu met een vork het vlees en de kruidnoten helemaal fijn. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Is de hachee te dun? Bind het dan met wat maizena met water. Doe de rijst en rode kool op de borden en schep de hachee over de rijst. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: