dinsdag 15 november 2011

Zuurkoolstamppot met gerookte zalm

Vanavond eten we weer eens een lekkere Hollandse zuurkoolstamppot. Deze keer niet met de traditionele rookworst, maar met gerookte zalmsnippers. De zalm geeft een heerlijke twist aan de stamppot. Weer eens wat anders.
Ingrediƫnten*
  • 500 gr. biologische zuurkool
  • 1 kg. biologische kruimige aardappelen
  • 250 ml. melk
  • 25 gr. roomboter
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 250 gr. gerookte zalmsnippers

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding

Kook de zuurkool in ca. 20 minuten gaar. Maak van de aardappelen, melk en roomboter een mooie  aardappelpuree (zie basisrecept aardappelpuree). Meng de zuurkool met de puree en roer er de zalm en door. Breng op smaak met zout en versgemalen  peper. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: