maandag 7 november 2011

Rijst met venkel, mosselen en kruidenkaas

Vanavond eten we iets wat op het eerste gezicht wellicht niet bij iedereen in de smaak zal vallen. Toch is het erg smakelijk. De combinatie van de knapperige venkel met gekookte mosselen en de pittige kruidenroomkaas doet het in mijn ogen heel goed. Een bijkomend voordeel is dat het snel te bereiden is.
Ingrediƫnten*
  • 150 gr. pandanrijst
  • 2 grote knollen venkel, in smalle reepjes
  • 2 el. olijfolie
  • 250 gr. gekookte mosselen
  • 250 gr. roomkaas met kruiden
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een ruime koekenpan en roerbak de venkel ca. 7 minuten op hoog vuur. Zet het vuur laag en voeg de mosselen en de kaas toe. Laat de kaas langzaam smelten en de mosselen goed doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper. Serveer het mengsel met de rijst. Eet smakelijk! 

Geen opmerkingen: