zaterdag 24 december 2011

Zeevruchten in pittige saus met rijst

Wat eten we vanavond? Rijst met zeevruchten in een lekker pittig gekruide saus. De saus heb ik gemaakt met ui, rode paprika, knoflook en tomaat. Gekruid met kerriepoeder,paprikapoeder en saffraan. Heerlijk in combinatie met de zeevruchten.
Ingrediƫnten*
  • 2 el. olijfolie
  • 1 grote ui, in dunne halve ringen
  • 1 grote rode paprika, in kleine stukjes
  • 2 tl. kerriepoeder
  • 2 tl. paprikapoeder
  • 1 pakje saffraandraadjes
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 150 gr. pandanrijst
  • 250 gr. zeevruchten, gepeld en gekookt (diepvries)
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper 

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui met de kerrie- en paprikapoeder gedurende 10 minuten op laag vuur. Voeg de knoflook, paprika en saffraan toe en bak deze nog ca. 5 minuten zachtjes mee. Voeg de tomaten toe en laat geheel ca. minuten 15 zachtjes pruttelen met het deksel op de pan. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de zeevruchten bij de saus en laat deze in 10 minuten ontdooien en goed doorwarmen. Breng de saus op smaal met zout en peper. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: