vrijdag 23 december 2011

Rode kool met gehaktballetjes en röstirondjes

Wat eten we vanavond? Traditioneel Nederlands: aardappels, vlees en groente. Alleen dan weer een beetje anders dan anders, natuurlijk. De aardappels zijn in de vorm van röstirondjes en de groente en het vlees is biologisch. Maar alles bij elkaar gewoon een lekker en makkelijk maaltje.
Ingrediënten*
  • 500 gr. biologische rode kool met appeltjes (zak)
  • 12 gehaktballetjes van biologisch rundvlees
  • 15 röstirondjes (diepvries)
  • 25gr. biologische roomboter en 1 el. olijfolie

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Bereid de röstirondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de roomboter en de olie in een koekenpan en braad de gehaktballetjes rondom mooi bruin. Verwarm intussen de rode kool volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer het geheel naar wens met wat ketchup of mayonaise. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: