vrijdag 10 februari 2012

Ham-kaasmacaroni met spinazie uit de oven

Wat eten we vanavond? Een variatie op een klassiek pastagerecht: macaroni met ham en kaas. Ik heb er biologische spinazie doorheen gedaan. Het geheel bestrooid met kaas en gegratineerd.
Ingrediƫnten*
  • 250 gr. biologische macaroni grande (AH)
  • 350 gr. hamreepjes
  • 350 gr. oude kaas, vers geraspt
  • 450 gr. biologische spinazie (AH, diepvries), ontdooid
  • 3 el. paneermeel
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar). Verwarm in een ruime pan de spinazie samen met de hamreepjes. Roer er de afgegoten macaroni door en daarna 250 gr. kaas. Breng op smaak met zout en peper. Doe het geheel over in een ingevette ovenschaal. Verdeel de rest van de kaas erover en strooi daarover de paneermeel. Laat het gerecht in de oven in ca. 15 minuten een mooie goudbruine en knapperge korst krijgen. Verdeel over de borden. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: