zaterdag 11 februari 2012

Rodekoolschotel met peer

Wat eten we vanavond? Een heerlijke ovenschotel. Deze keer met rode kool, peer een aardappelgratin. Een verrassend lekkere maaltijd, die ook in de smaak valt bij kinderen. Het recept komt overigens uit de Allerhande (11- 2010), ik heb alleen andere worst en andere rode kool gebruikt.
Ingrediënten*
  • 2 handperen (bijv. conference)
  • 6 Toscaanse worstjes, in plakjes
  • 1 zak biologische rodekool met appel (500 g)
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
  • 1 rode ui, in ringen
  • 1 zak aardappelgratin (800 g, diepvries), ontdooid
Materialen
  • ovenschaal ca. 30 x 40 cm, ingevet

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de peren, snijd ze in 4 parten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in blokjes. Bedek de bodem van de ingevette ovenschaal met de plakjes worst. Meng in een schaal de rodekool met de peer en de crème fraîche, breng op smaak met versgemalen zwarte peper en (zee)zout. Verdeel over de worst. Verdeel de ui erover en dek af met de aardappelgratin. Bak in de oven in ca. 25 min. gaar en goudbruin. Eet smakelijk!
Bron: www.ah.nl

Geen opmerkingen: