donderdag 8 maart 2012

Bloemkool met chorizo en aardappelgratin

Wat eten we vanavond? Bloemkool met stukjes uitgebakken chorizo. Dit heb ik gecompleteerd met blokjes oude kaas. Daarbij heb ik een aardappelgratin geserveerd. Voor de gratin heb ik het mijzelf makkelijk gemaakt door de diepvriesvariant te gebruiken. Niet alledaags, maar zeker een geslaagde combinatie.
Ingrediƫnten*
  • 500 gr. aardappelgratin (AH, diepvries)
  • 1 bloemkool, in kleine roosjes
  • 250 chorizo, in blokjes
  • 150 gr. oude kaas, in blokjes

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Bereid de aardappelgratin volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook intussen de bloemkool in ca. 10 minuten beetgaar. Bak de chorizo in een droge koekenpan tot knapperige blokjes. Meng de bloemkool met de chorizo, incl. bakvet en roerbak het geheel kort. Breng op smaak  met versgemalen zwarte peper. Roer er tot slot de blokjes kaas door en laat deze van het vuur af smelten. Serveer met de aardappelgratin. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: