donderdag 19 april 2012

Aardappelpannekoekjes met kipworstjes en rode bietjes

Wat eten we vanavond? Iets snels en gemakkelijks. Aardappelpannekoekjes uit de diepvries, rode bietjes met een twist uit een pot en kipworstjes. Maar wie heeft er ooit gezegd dat gemakkelijk eten niet smakelijk zou kunnen zijn?!
Ingrediƫnten*
  • 3 el. olijfolie
  • 5 aardappelpannekoekjes, diepvries (Aviko)
  • 1 pot gekookte rode bietjes
  • 2 el. gemberpoeder
  • 5 scharrelkipworstjes

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de kipworstjes in een ovenschaaltje met antiaanbaklaag (of een licht ingevette gewone ovenschaal). Bak ze in 10-15 minuten mooi goudbruin. Verhit intussen de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de aardappelpannekoejes in 10-15 minuten knapperig en goudbruin. Keer ze halverwege. Verwarm de rode bietjes in een pan (laat niet koken). Roer de gemberpoeder erdoor. Verdeel alles over de borden. Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Goed idee! Ik had geen zin in koken en geen inspiratie dus typte 'wat eten we vanavond' in op Google, toen kreeg ik dit in beeld en toevallig heb ik alles nog in huis ook, alleen de aardappels vervang ik voor echte. Heb er gewoon zin in gekregen dus straks ga ik dit lekker eten :)

Wat eten we vanavond zei

Dat vind ik erg leuk om te horen. Hou mijn website in de gaten (bv. via Facebook) of zoek naar andere recepten die je misschien lekker vindt.