dinsdag 17 april 2012

Risotto met venkel en shiitake en entrecote

Wat eten we vanavond? Een heerlijke goed gevulde risotto met geroerbakte venkel en shiitake. AFgemaakt met knapperige lente-uitjes. Deze keer geserveerd met een mooi stuk entrecote. Snijd voor kinderen een stuk van de entrecote af voordat je het bereidt.
Ingrediënten*
  • 150 gr. arboriorijst
  • 40 gr. biologische (room)boter
  • 2 el. olijfolie
  • 10 cl. rode wijn
  • 0,5  l. bospaddestoelenbouillon (van blokje)
  • 2 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 1 grote venkelknol, in reepjes
  • 100 gr. shiitake, grof gehakt
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes
  • 2 biologische entrecotes

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verhit 30 gr. boter en 1 el. olijfolie in een pan met dikke bodem. Bak de rijst samen met de knoflook al omscheppend. Schenk de rode erbij En laat deze langzaam opnemen door de rijst. Roer regelmatig. Schenk er wat bouillon bij en laat de rijst dit opnemen, roer regelmatig en doe de deksel op de pan. Schenk er pas een nieuwe hoeveelheid bouillon bij als de vorige hoeveelheid is opgenomen.Verhit intussen 2 el olijfolie in een koekenpan en roerbak de venkel gedurende 5 minuten op hoog vuur. Bak de shiitake kort mee en breng op smaak met (zee)zout en vergemalen zwarte peper. Roer de groenten door de gare risotto en strooi de lente-uitjes erover. Verhit de rest van de boter met 1 el. olijfolie en bak de entrecote mooi bruin en zo gaar als je wilt (rosé: 2-4- min., medium: 4-6 min., gaar: 6-8 min.). Keer regelmatig. Serveer de risotto samen met de entrecote. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: