vrijdag 20 april 2012

Kerrie-kalkoenschnitzel met bloemkool en gekookte aardappelen

Wat eten we vanavond? Een heerlijk krokant gebakken kalkoenschnitzel met een hint van kerrie (uiteraard zelf en dubbel gepaneerd). Geserveerd met geurige gekookte aardappeltjes en bloemkool. Het geheel afgemaakt met wat Parmezaanse kaas.
Ingrediƫnten*
  • 600 gr. stevige aardappelen, geschild en in vieren
  • 1 kleine bloemkool, in roosjes
  • 2 grote platte kalkoenfilets
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 4 tl. kerriepoeder
  • 2 eieren
  • een flinke hoeveelheid paneermeel
  • 25 gr. roomboter
  • 2 el. olijfolie
  • Parmezaanse kaas

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de aardappelen in 16-18 min. gaar. Kook de bloemkool in 10 minuten net gaar. Verdeel de kalkoenfilets in 3 stukken en wrijf ze in met zout, peper en kerriepoeder. Haal ze door het losgeklopte ei, dan door het paneermeel, dan weer door het ei en weer door het paneermeel. Verhit de boter en de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de schnitzels in 6 minuten goudbruin, keer halverwege. Schep de aardappelen en bloemkool op de borden en bestrooi naar wens met Parmezaanse kaas. Leg de kalkoenschnitzels ernaast. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: