vrijdag 27 april 2012

Exotische kapucijnerschotel met ham en prei

Wat eten we vanavond? Een Hollandse schotel met jonge kapucijners, prei en blokjes ham. Maar dan wel met een exotisch tintje, want ik heb het geheel gekruid met burritokruiden en geserveerd met nachochips.
Ingrediƫnten*
  • 2 el. olijfolie
  • 400 gr. prei, fijn gesneden
  • 1 zakje burritokruiden
  • 1 groot blik jonge kapucijners
  • 250 gr. biologische ham, in kleine blokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 zak nachochips

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 graden. Verhit de olie in een braadpan met dikke bodem. Bak de prei als omscheppend ca. 8 minuten. Strooi de inhoud van het zakje burritokruiden erover en schenk er 100 ml. water bij. Roer goed door. Doe de nachochips in een ovenschaal en zet deze in de oven. Schep de kapucijners, ham en tomatenpuree erdoor en laat het geheel op een laag vuur goed doorwarmen. Schep de kapucijnermengsel op de borden en verkruimel per bord een aantal nachochips erboven. Serveer de overige warme chips bij de maaltijd. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: