woensdag 9 mei 2012

Ovenschotel met aardappel, garnalen en geitenkaas

Wat eten we vanavond? Een ovenschotel die je ook in een grote koekenpan zou kunnen bereiden. In de schotel zitten aardappelschijfjes, gegrilde paprika, zwarte olijven, tijgergarnalen en wat zachte geitenkaas. Daarnaast ei en mediterrane kruiden.
Ingrediƫnten*
  • 450 gr. aardappelschijfjes
  • 2 gegrilde paprika's (pot), in stukjes
  • 200 gr. rauwe tijgergarnalen, gepeld
  • 1 pot Kalamata olijven (zonder pit)
  • 150 gr. zachte geitenkaas, in stukjes
  • 4 eieren
  • 4 el. bloem
  • 3 tl. gedroogde basilicum
  • 3 tl. gedroogde oregano
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
Benodigdheden
  • ingevette ovenschaal

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eieren met de bloem los in een kom. Voeg de kruiden en zout en peper naar smaak toe. Verdeel de aardappelschijfjes op de bodem van de ovenschaal. Verdeel de paprika, olijven en garnalen erover. Verdeel er vervolgens de brokjes geitenkaas over. Schenk tot slot het eiermengsel over het geheel. Zet in het midden van de oven en laat 45-50 minuten gaar worden. Haal uit de oven en schep op de borden. Eet smakelijk!

1 opmerking:

Michelle zei

Ik heb dit recept gisteren geprobeerd en het was erg lekker !! ik kom zeker vaker terug voor inspiratie!