zondag 15 april 2012

Gebakken pangafilet met broccoli en aardappelen

Wat eten we vanavond? Mijn variatie op het welbekende lekkerbekje: pangafilet met kerrie en een laagje bloem gebakken in boter. Daarbij heb ik lekkere gekookte aardappeltjes geserveerd en broccoli met wat geraspte Italiaanse kaas. Eenvoudig, maar zeer smakelijk.
Ingrediƫnten*
  • 3 pangafilets
  • 6 el. tarwebloem
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 tl. kerriepoeder
  • 50 gr. (room)boter
  • 1 el. olijfolie
  • 600 gr. aardappelen, geschild en in vieren
  • 2 struiken broccoli, alleen de roosjes
  • 3 el. Grana padano, geraspt

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de aardappelen in ca. 17 minuten gaar (ze moeten niet uit elkaar vallen). Bestrooi de visfilets met zout, peper en kerriepoeder. Wrijf de filets in met een laag tarwebloem. Verhit de boter en de olie in een ruime koekenpan. Kook de broccoliroosjes in wat water in ca. 5 minuten net gaar. Bak de pangafilets in de koekenpan op hoog vuur in ca. 6 minuten goudbruin. Keer ze halverwege. Leg de 'lekkerbekjes' op de borden. Verdeel de aardappelen en broccoli over de borden en strooi er wat geraspte kaas over. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: