donderdag 12 april 2012

Penne met pesto, groenten, mozzarella en Toscaanse worstjes

Wat eten we vanavond? Pasta met wokgroenten, verse pesto en mozzarella. Daarbij heerlijke Toscaanse worstjes. Een prima combinatie
Ingrediƫnten*
  • 250 gr. penne rigate
  • 500 gr. Italiaanse wokgroenten (diepvries)
  • 10 gr. basilicumblaadjes
  • 3 el. olijfolie
  • 1 tl. pijnboompitten
  • (zee)zout
  • 1 el. Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 el. Grana padano, geraspt
  • 1 bol mozzarella, in blokjes
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Maak van de basilicum, pijnboompitten, 1 el. olijfolie, wat zout en kazen een mooie pesto (zie Basisrecepten). Verhit de resterende olijfolie in een ruime pan en roerbak de groenten enige minuten totdat ze ontdooid zijn. Kook intussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de pesto door de groenten en breng op smaak met zout en peper. Haal de pan van het vuur een roer de afgegoten penne door het groentemengsel. Roer tot slot de mozzarellablokjes door het geheel en serveer de pasta direct. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: