woensdag 11 april 2012

Lamsgehaktballetjes met pittige paprika en aubergine

Wat eten we vanavond? Rijst met een pittig gekruide schotel van paprika, aubergine, ui, knoflook en lamsgehaktballetjes. Ik heb het geheel gekruid met shoarmakruiden en extra pittig gemaakt door er Tabasco doorheen te doen. Maar die kan je er ook uit laten. De gehaktballetjes heb ik trouwens kant-en-klaar gekocht. Lekker makkelijk.
Ingrediƫnten*
  • 150 gr. basmatirijst
  • 3 el. olijfolie
  • 1 grote ui, grof gehakt
  • 3 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 4 tl. shoarmakruiden
  • (enkele druppels Tabasco)
  • 1 rode paprika, in stukjes van ca. 3 cm.
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 100 ml. melk of water
  • 20 lamsgehaktballetjes

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Doe de blokjes aubergine in een vergiet en bestrooi met zout. Leg er iets zwaars op en laat 15-30 minuten staan om het bittere vocht eruit te halen. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de gehaktballetjes met de paprika, ui en knoflook langzaam gedurende 8-10 minuten. Voeg de kruiden (en evt. Tabasco) toe en laat even mee bakken. Spoel de aubergine af met koud water en laat nog even goed uitlekken. Doe de aubergine in de pan en bak deze nog 5 minuten mee. Roer er tot slot de tomatenpuree en de melk (of het water) door en breng op smaak met (zee)zout en versgemalen zwarte peper. Verdeel de rijst over de borden en schep daar het groente-gehaktmengsel overheen. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: