donderdag 10 mei 2012

Marokkaans gekruide rijstschotel

Wat eten we vanavond? Witte rijst met een mix van paprika en stukjes biologische runderchipolata. Ik heb een pot Marokkaanse Taginesaus (abrikoos/koriander) gebruikt om het geheel verrassend (en een beetje pittig) op smaak te brengen. Een heerlijk combinatie die binnen een half uur op tafel staat.
Ingrediƫnten*
  • 150 gr. Basmatirijst
  • 3 el. olijfolie
  • 5 biologische runderchipolata (worstjes)
  • 3 paprika's (rood, geel en groen), in stukjes
  • 1 pot Moroccan Tagina sauce (apricot/coriander)

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de runderchipolata in een droge koekenpan tot mooi goudbruin en gaar zijn. Verhit intussen de olie in een ruime koekenpan en bak de paprika gedurende 8 minuten op hoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd de gare worstjes in stukjes en roer ze door de paprika. Schenk de saus erbij en warm een paar minuten goed door. Schep de rijst op de borden en verdeel de saus erover. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: