zondag 13 mei 2012

Rundervinken met sperziebonen en röstirondjes

Wat eten we vanavond? Een eenvoudige snelle hap op deze zondag. Röstirondjes uit de oven, beetgaar gekookte sperzieboontjes en biologische rundervinken gebakken in kruidenboter. In 30-45 minuten op tafel.
Ingrediënten*
  • 3 biologische rundervinken
  • 15 gr. roomboter
  • 1 el. kruidenboter
  • 1 el. olijfolie
  • 500 gr. sperziebonen, schoongemaakt en in tweeën
  • 13 röstirondjes
  • (zee)zout
* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de röstirondjes op bakpapier op het ovenrooster en schuif dit in de voorverwarmde oven. Laat ze in 16-18 minuten goudbruin bakken en keer ze halverwege. Bak intussen de rundervinken in de olie en boter in ca. 15 minuten gaar en bruin. Kook de sperziebonen in wat water met zout in ca. 15 minuten beetgaar. Verdeel alles over de borden. Doe er desgewenst wat tomatenketchup of mayonaise bij. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: