zaterdag 12 mei 2012

Hartige taart met tonijn en verse tuinerwten en kruidenkaas

Wat eten we vanavond? Een hartige taart of quiche met tonijn. De tonijn heb ik gecombineerd met verse tuinerwten, ui. Dit alles heb ik op smaak gebracht met roomkaas met kruiden en paprikapoeder.
Ingrediƫnten*
  • 6 plakjes hartige taartdeeg (diepvries), ontdooid
  • 2 el. olijfolie
  • 2 grote uien, in halve ringen
  • 400 gr. verse tuinerwten
  • 2 blikjes albacore tonijn (MSC gecertificeerd), uitgelekt
  • 3 eieren
  • 125 ml. slagroom
  • 300 gr. roomkaas met kruiden
  • 3 tl. paprikapoeder
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
Extra nodig
Quichevorm of gewone taartvorn, ingevet

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwam de oven voor op 180 graden. Verdeel de plakjes deeg over de taartvorm, zorg ervoor dat de rand minimaal 3 cm. hoog is. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui ca. 5 minuten. Voeg de erwten toe en laat nog zachtjes 5 minuten garen. Maak de tonijn los met een vork en meng met de ui en erwten. Klop de eieren met de slagroom, roomkaas en het paprikapoeder los in een kom. Voeg zou en peper toe naar smaak. Schep het tonijn-groentemengsel op het deeg in de taartvorm. Schenk het ei-kaasmengsel erover. Zet de taartvorm in de oven en laat in 40 minuten gaar en goudbruin bakken. Snijd de taart in stukken en serveer. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: