vrijdag 29 juni 2012

Spaghetti carbonara met tomatensalade

Wat eten we vanavond? Een klassieke Italiaanse spaghetti. Met pancetta, ei, pecorino romano en peterselie. Super eenvoudig en lekker pittig van smaak. Ik heb het gecombineerd met een tomatensalade met lekkere olijfjes voor de broodnodige vitamines.
Ingrediƫnten*
  • 325 gr. spaghetti
  • 160 gr. pancetta, in kleine stukjes
  • 15 gr. boter
  • 4 el. witte wijn
  • 3 eierdooiers
  • 5 el. pecorino romano, geraspt
  • 3 el. platte peterselie, gehakt
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 3 trostomaten, in stukjes
  • 2 el. zwarte (Taggia) olijven zonder pit
  • 2 el. verse basilicumblaadjes
  • 2 el. extra vergine olijfolie

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Breng in pan ca. 3 liter water aan de kook. Verhit de olie en de boter in een kleine koekenpan en bak de pancetta goudbruin (niet knapperig). Voeg de wijn toe en kook deze tot de helft in. Haal de pan van het vuur. Doe de spaghetti in de pan met kokend water en roer door tot alles helemaal onder water staat. Doe de eierdooiers, kaas, peterselie, zout en ruim peper in een grote kom en meng het geheel goed. Verhit de pancetta opnieuw. Giet de spaghetti af, zodra deze al dente gekookt is (na ca. 10 minuten). Doe de spaghetti in de kom en roer goed door het ei-kaasmengsel. Roer tot slot de pancetta door de spaghetti. Meng de tomaten en met de olijfolie, zout en peper tot een salade en roer de olijfjes erdoor. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: