woensdag 27 juni 2012

Haring-bietensalade met feta

Wat eten we vanavond? Een frisse salade met nieuwe (maatjes)haring. Traditioneel gecombineerd met blokjes gekookte rode biet en zilveruitjes. Met een eigen twist door de feta. Lekker met wat stokbrood.
Ingrediƫnten*
  • 500 gr. rode biet, gekookt en in blokjes
  • 5 nieuwe haringen (maatjes), in stukjes
  • 3 el. zilveruitjes
  • 100 gr. feta, in blokjes
  • 1 el. extra vergine (Griekse) olijfolie
  • 2 el. (olijf)mayonaise
  • 3 el. biologische magere yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • 2 el. gedroogde dille
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 stokbrood

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Meng de bietjes met de haring, zilveruitjes, feta en olijfolie. Roer de mayonaise, yoghurt, uitgeperste knoflook, dille, zout en peper tot een mooie gladde saus. Roer deze door de salade. Snijd het stokbrood in stukken. Serveer de salade met het stokbrood. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: