zaterdag 28 juli 2012

Zalm met broccoli en gebakken aardappeltjes

Wat eten we vanavond? Een heerlijk stukje op de huid en gebakken zalmfilet. Gecombineerd met gebakken gekruide aardappelpartjes met schil. En als groente weer eens lekkere beetgaar gekookte broccoli. Een eenvoudig en snel te bereiden maaltje.
Ingrediƫnten*
  • 3 stukjes zalmfilet op de huid
  • 25 gr. roomboter
  • 4 el. olijfolie
  • 450 gr. gekruide aardappelpartjes in de schil
  • 2 struiken broccoli, in roosjes
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Dep de zalmfilets droog met keukenpapier. Bestrooi ze met zout en peper. Verhit 3 el. olijfolie in een koekenpan en bak de aardappeltjes in ca. 8 minuten goudbruin. Kook intussen de broccoli in 6-8 minuten beetgaar. Verhit in een andere koekenpan de roomboter met 1 eetlepel olijfolie. Bak de filets eerst 3-4 minuten op de huid en daarna nog 2 minuten aan de andere kant. Verdeel alles over de borden. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: