dinsdag 14 augustus 2012

Oosterse roerbakbiefstuk met champignons en noedels

Wat eten we vanavond? Een Oosters roerbakgerecht met gemarineerde biefstuk. Lekker met kastanjechampignons, courgette en aubergine. De smaak is afkomstig van pittige, zoete ketjap, knoflook, en chinese 5-spice. Dit alles geserveerd met eiermie.
Ingrediƫnten*
  • 350 gr. biologische biefstuk, in blokjes van ca. 2 cm.
  • 3 el. ketjap met peper (toko)
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 5 el. arachide-olie
  • 2 tl. chinese 5-spice
  • (zee)zout
  • 1 ui, grof gehakt
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 150 gr. kastanjechampignons, gehalveerd
  • 250 gr. eiermie

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Doe de blokjes aubergine in een vergiet en bestrooi met zout om het bittere vocht eruit te laten trekken. Maak van de sojasaus, 3 el. olie, knoflook, 5-spice en zout een marinade. Leg de blokjes biefstuk erin en laat ca. 15 minuten marineren. Verhit een (gietijzeren) wok en bak de biefstuk in de marinade in ca. 4 minuten mooi rose. Schep het vlees uit de pan op een bord en houd het warm. Verhit 2 el. olie in de wok en roerbak eerst de courgette 2 minuten. Voeg de champignons toe en roerbak 2 minuten mee. Bereid intussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de aubergine af met water, laat goed uitlekken en roerbak deze ook 2 minuten mee. Giet de mie af. Roer tot slot de biefstuk door de groenten en warm goed door. Schep de mie op de borden en verdeel het biefstuk-groentemengsel erover. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: