Ingrediƫnten*
- 350 gr. biologische biefstuk, in blokjes van ca. 2 cm.
- 3 el. ketjap met peper (toko)
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 5 el. arachide-olie
- 2 tl. chinese 5-spice
- (zee)zout
- 1 ui, grof gehakt
- 1 courgette, in blokjes
- 1 aubergine, in blokjes
- 150 gr. kastanjechampignons, gehalveerd
- 250 gr. eiermie
* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Doe de blokjes aubergine in een vergiet en bestrooi met zout om het bittere vocht eruit te laten trekken. Maak van de sojasaus, 3 el. olie, knoflook, 5-spice en zout een marinade. Leg de blokjes biefstuk erin en laat ca. 15 minuten marineren. Verhit een (gietijzeren) wok en bak de biefstuk in de marinade in ca. 4 minuten mooi rose. Schep het vlees uit de pan op een bord en houd het warm. Verhit 2 el. olie in de wok en roerbak eerst de courgette 2 minuten. Voeg de champignons toe en roerbak 2 minuten mee. Bereid intussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de aubergine af met water, laat goed uitlekken en roerbak deze ook 2 minuten mee. Giet de mie af. Roer tot slot de biefstuk door de groenten en warm goed door. Schep de mie op de borden en verdeel het biefstuk-groentemengsel erover. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten