donderdag 30 augustus 2012

Penne met spinazie, tomaat en runderchipolata

Wat eten we vanavond? Een snelle pastamaaltijd. Met verse spinazie, trostomaten en in stukjes gesneden biologische runderchipolata. Simpel en lekker.
Ingrediƫnten*
  • 250 gr. penne rigate
  • 600 gr. verse spinazie
  • 6 biologische runderchipolata (worstjes)
  • 8 Tasty Toms (kleine trostomaten)
  • 25 gr. roomboter
  • 1 el. olijfolie
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de penne in 10 minuten al dente (beetgaar). Smelt de boter in een koekenpan en bak de worstjes in 8-10 minuten goudbruin. Was de spinazie, laat uitlekken en hak of snijd de spinazie klein. Doe de spinazie in een pan met wat zout en een beetje olijfolie en laat op laag vuur een paar minuten bijna gaar worden. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken. Snijd intussen de tomaatjes in acht stukken. Haal de worstjes uit de pan, bewaar het bakvet. Snijd de worstjes in stukjes van ca. 1 cm. Meng de afgegoten penne met de uitgelekte spinazie, de stukjes worst, tomaat en het bakvet. Breng op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: