Ingrediƫnten*
- 1 winterpeen
- 25 g boter
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 5 stengels bleekselderij, in boogjes
- 200 g risottorijst (zak 500 g)
- 100 ml. witte wijn
- 600 ml. kippenbouillon (bijv. van tablet)
- 300 g cocktailgarnalen (zak 500 g, diepvries), ontdooid
- 75 gr. parmezaanse kaas, vers geraspt
- (zee)zout
- versgemalen zwarte peper
* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Snijd de winterpeen in kleine blokjes van een 1/2 x 1/2 cm (brunoise). Verhit de boter in een pan. Fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de winterpeen en bleekselderij toe en bak 3 min. mee. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Schenk de wijn erbij en roer tot deze is opgenomen.Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Neem de risotto van het vuur. Meng de garnalen, kaas en peper en zout door de risotto. Serveer direct. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten