donderdag 23 augustus 2012

Saltimbocca met salade Caprese en ciabatta

Wat eten we vanavond? Een maaltijd met heerlijke Italiaanse smaken. De saltimbocca, kalfsvlees met parmaham en salie, smaakt prima met de tomaat, buffelmozzarella en basilicum van de Caprese. Dit alles aangevuld met lekkere knapperige ciabatta.
Ingrediënten*
  • 3 kalfsschnitzels
  • 3 plakken parmaham
  • 9 blaadjes verse salie
  • 25 gr. roomboter
  • 1 el. gewone olijfolie (om te bakken)
  • 3 bollen (buffel)mozzarella
  • 3 grote trostomaten
  • 12 blaadjes verse basilicum
  • 3 el. zwarte (Taggia) olijven
  • extra vergine olijfolie
  • 3 kleine ciabatta's
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
Extra nodig
  • cocktailprikkers
  • satéprikkers

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Bereid de ciabatta's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi elke kalfsschnitzel met zout en peper en beleg ze met een plakje parmaham en 3 blaadjes salie. Vouw ze dubbel en prik ze vast met cocktailprikkers. Verhit een koekenpan de roomboter en 1 el. olijfolie. Bak de kalfsschnitzels in ca 8 minuten goudbruin. Keer ze halverwege. Snijd intussen de mozzarella en tomaten in 4 plakken. Leg op een bord om en om een plak mozzarella, tomaat en blaadje basilicum op elkaar en steek de stapel vast met een satéprikker. Sprenkel er wat extra vergine olijfolie overheen en bestrooi met zout en peper. Stooi er wat olijven omheen. Snijd de knapperige ciabatta in repen en server deze bij de saltimbocca en Caprese. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: