vrijdag 24 augustus 2012

Spaghetti met amandelpesto

Wat eten we vanavond? Spaghetti met een pesto met amandelen. Lekker met tomaatjes erdoor. En extra zomers fris door wat citroensap. Deze keer niet uit eigen koker, maar uit de Allerhande.
Ingrediënten*
  • 9 el olijfolie extra vierge Italiaans (fles 500 ml)
  • 1 bakje blanke amandelen (95 g)
  • 250 g spaghetti
  • 1 teen knoflook
  • 1 bakje basilicum (15 g), alleen de blaadjes
  • 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 citroen, gehalveerd
  • 1 bakje romaatjes (250 g), gehalveerd

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding

Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de amandelen in 3 min. lichtbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe de amandelen en knoflook in de vijzel of het bakje van de staafmixer. Voeg de helft van het basilicum en peper en zout toe en vijzel of maal grof. Roer de rest van de olie erdoor. Meng de amandelpesto met de helft van de kaas en peper en zout. Knijp er wat citroensap bij. Doe de tomaten in een ruime kom en plet met een lepel. Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op. Meng de spaghetti met de tomaten en pesto. Voeg zoveel kookvocht toe dat u een smeuïg gerecht krijgt. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Bestrooi met de rest van het basilicum en de kaas. Serveer direct.

Tip
U kunt de pesto 1 dag van tevoren bereiden. Kook de pasta vlak voor het serveren.

Geen opmerkingen: