Ingrediƫnten*
- 250 gr. biologische macaroni
- 2 courgettes
- 2 blikjes Albacore tonijn in olijfolie (MSC gecertificeerd)
- 1 potje semi-gedroogde tomaten
- half potje Taggia olijven (zonder pit)
- 4 el. olijfolie
- sap van 2 limoenen
- 2 teentjes knoflook
- (zee)zout
- versgemalen zwarte peper
* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de macaroni in 10 minuten al dente. Snijd de courgettes in de lengte in dunnen plakken. Bestrijk ze met wat olijfolie uit een van de blikjes tonijn. Grill de courgette onder een hete ovengrill 2 minuten aan beide zijden (of gebruik een grillplaat of -pan). Maak intussen een dressing van de olie, het limoensap, de knofllook, zout en ruim peper. Giet de macaroni af en laat goed uitlekken. Roer de hete macaroni door de dressing en laat iets afkoelen. Roer er vervolgens de tomaatjes, olijven en tonijn door. Snijd de gegrilde courgetteplakken in stukken en meng deze door de salade. Schep de salade op borden en maal er naar believen nog wat extra peper boven. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten