zondag 28 oktober 2012

Toscaanse worstjes met broccoli en rijst

Wat eten we vanavond? Heerlijke Toscaanse worstjes (gevuld met mozzarella). Gecombineerd witte rijst en broccoli in een pittig sausje van tomatenpuree, mosterd, knoflook en rode wijn. Snel klaar en erg smakelijk.
Ingrediƫnten*
  • 1 grote struik broccoli ( of 2 kleinere), in roosjes
  • 150 gr. basmatirijst
  • 2 el. olijfolie
  • 6 Toscaanse worstjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 el. Dijon mosterd
  • 50 ml. rode wijn
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de broccoli in 5 minuten net gaar. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de worstjes in een koekenpan met de olijfolie in ca. 11 minuten goudbruin. Roer de tomatenpuree en de mosterd en wijn door elkaar in een ruime koekenpan en verwarm dit mengsel. Breng op smaak op met zout en peper. Schep de broccoli door het sausje. Leg de worstjes op de borden, schep de rijst ernaast en verdeel de broccoli erover. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: