maandag 26 november 2012

Pasta met tonijn-kaassaus en paprika

Wat eten we vanavond? Een rijk gevulde pasta die bij zowel bij kinderen als volwassenen goed in de smaak zal vallen. Rode paprika, tonijn, zwarte olijven in een stevige kaassaus en dat alles gecombineerd met macaroni grande.
Ingrediƫnten*
  • 250 biologische macaroni grande
  • 2 rode paprika's, in stukjes
  • 35 gr. (room)boter
  • 35 gr. bloem
  • 350 ml. melk
  • 2 blikjes MSC gecertificeerde Albacore tonijn in olie, uitgelekt
  • 50 gr. zwarte (Taggia) olijven zonder pit
  • 150 gr. oude kaas, geraspt
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verhit de boter en fruit de paprika ca. 5 minuten. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar). Doe de bloem bij de paprika en roer tot een stevige substantie ontstaat. Schenk de melk erbij en roer tot een mooie gladde, dikke saus. Is de saus te dik? Doe er dan nog wat melk bij. Maak de tonijn los met een vork en roer deze door de saus. Doe de olijven en kaas erbij en blijf roeren tot de kaas is gesmolten. Breng op smaak met zout en ruim peper. Meng de saus tot slot met de afgegoten pasta. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: