vrijdag 30 november 2012

Tacoschuitjes

Wat eten we vanavond? Taco's, maar dan anders: in de vorm van schuitjes/bakjes i.p.v. de gebruikelijke schelpen. Dat eet stukken makkelijker. De vulling bestaat uit icebergsla, rode paprika, tomaatjes, gekruid gehakt met ui en tacosaus.
Ingrediƫnten*
  • 400 gr. biologisch rundergehakt
  • 1 grote (rode) ui, in halve ringen
  • 1 zakje taco kruidenmix
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 15 tros-kerstomaatjes, in vieren
  • 100 gr. icebergsla, gesneden
  • 1 potje tacosaus mild
  • 1 potje tacosaus hot
  • 1 pak tacoschuitjes (14 stuks)

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 125 graden. Bak het gehakt met de ui los en bruin in een droge koekenpan. Meng de taco kruidenmix met 100 ml. water. Roer de mix door het gehakt en laat nog 10 minuten zachtjes pruttelen. Verwarm intussen de tacoschuitjes 10 minuten in de oven. Doe het gehakt, de sla, paprika, tomaatjes in kommetjes en zet alles op tafel. Ieder kan zelf de bakjes naar wens vullen en op smaak brengen met de saus. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: