dinsdag 20 november 2012

Boerenkoolstamppot met zalmfilet

Wat eten we vanavond? Een stevige stamppot met een stukje zalm. Wellicht niet de meest voor de hand liggende combinatie: boerenkool en zalm, maar het gaat prima samen. De boerenkoolstamppot heb ik  nog extra op smaak gebracht met flink wat mosterd en sambal. Houd je daar niet van? Dan laat je het gewoon weg.
Ingrediƫnten*
  • 1 kg. kruimige aardappelen
  • 600 g. verse boerenkool (gesneden)
  • 200 gr. melk
  • 25 gr. (room)boter
  • 200 gr. biologische spekreepjes
  • 400 gr. zalmfilet
  • 2 el. Dijon mosterd
  • 1 el. Sambal badjak
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze met wat water in een ruime pan , leg de boerenkool erop en bestrooi met zou naar smaak. Breng aan de kook en laat in ca. 18 minuten gaar koken. Bak intussen de spekjes uit. Verwarm de melk met daarin de boter (in de magnetron). Bak de zalmfilet in de oven gedurende 6-10 minuten (afhankelijk van de hoe gaar je het graag hebt). Giet de boerenkool/aardappelen af en maak er een stamppot van een pureestamper. Roer de melk met boter erdoor tot het een mooi (glad) geheel is. Schep de uitgebakken spekjes erdoor en breng op smaak met de mosterd, sambal, zout en peper. Snij de zalm in drie stukken. Serveer de stamppot met de zalm. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: