dinsdag 13 november 2012

Zuurkoolschotel met rijst en garnalen

Wat eten we vanavond? Een verrassende combinatie van rijst, zuurkool en garnalen. Alles door elkaar geroerd met wat kookroom. Tot slot op smaak gebracht gebracht met een ruime hoeveelheid Dijon mosterd en versgemalen peper. Eenvoudig en snel te bereiden.
Ingrediƫnten*
  • 150 gr. pandanrijst
  • 500 gr. biologische wijnzuurkool
  • 300 gr. grote garnalen
  • 100 ml. kookroom
  • 3 el. Dijon mosterd
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de rijst in 8 minuten gaar en laat nog 10 minuten staan met de deksel op de pan. Kook de zuurkool intussen de zuurkool in 15 minuten beetgaar. Verwarm de garnalen in de mosterd in een kleine koekenpan. Meng de rijst met de zuurkool en kookroom. Schep de garnalen erdoor en breng op smaak met peper. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: