zondag 11 november 2012

Wal­no­t­en­qui­che met ou­de kaas

Wat eten we vanavond? Een vegetarische hartige taart met walnoten. Lekker met oude boerenkaas. Geen eigen bedenksel, maar een recept uit Allerhande.
Ingrediënten*
  • 1 bakje walnoten (60 g), grof gehakt
  • 6 plakjes quichebladerdeeg (pak 450 g, diepvries), ontdooid
  • 2 zakken waterkers (a 75 g)
  • 200 g tuinerwten extra fijn (pak 450 g, diepvries)
  • 4 eieren
  • 1 beker crème fraîche (200 ml)
  • 150 g boerenkaas oud 48+, geraspt
  • 1 bakje romaatjes (250 g), gehalveerd
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
Materialen
  • quichevorm (Ø 26 cm), ingevet

* voor 4 personen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten in 3 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord. Bekleed de quichevorm met het deeg. Snijd de waterkers grof. Spoel de erwten onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng met de waterkers en walnoten in een kom. Verdeel over de bodem van de vorm. Klop de eieren los met de crème fraîche. Meng de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tomaat met de snijkant naar boven over de quiche. Schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in 35-40 min. goudbruin en gaar. Snijd de taart in 4 stukken. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: