donderdag 6 december 2012

Penne met boontjes en garnalen

Wat eten we vanavond? Een gezonde, groenterijke pastamaaltijd. Goed gevuld met ui, knoflook, paprika,  boontjes en garnalen. Om het makkelijk te maken heb ik een blikje tomaten en boontjes uit de diepvries gebruikt.
Ingrediƫnten*
  • 250 gr. penne rigate
  • 3 el. olijfolie
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 3 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 300 gr. sperziebonen (diepvries), ontdooid
  • 250 gr. garnalen
  • 50 gr. Parmezaanse kaas, vers geraspt

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de ui ca. 5 minuten. Doe de paprika erbij en bak deze nog 5 minuten mee. Fruit de knoflook kort mee en schenk dan de tomatenblokjes erbij. Laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen. Bereid intussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de boontjes in ca. 7 minuten beetgaar. Roer de afgegoten boontjes door het tomatenmengsel. Haal de koekenpan van het vuur en schep de garnalen erdoor. Beng op smaak met (zee)zout en versgemalen zwarte peper. Schep tot slot de pasta erdoor. Verdeel over de borden en strooi er Parmezaanse kaas over. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: