zaterdag 1 december 2012

Gehaktballetjes in tomatensaus

Wat eten we vanavond? Lekker gekruide gehaktballetjes in tomatensaus. Gecombineerd met witte rijst en sperzieboontjes en een schep zure room. De basis voor dit recept is afkomstig van www.ah.nl.
Ingrediƫnten*
  • 200 g witte rijst
  • 2 el olijfolie
  • 400 gr. rundergehakt
  • 1 zakje Bretonse gehaktkruiden
  • 1 ei
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 bakje champignons (250 g), in kwarten
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 bekertje zure room (125 ml)
  • 250 gr. sperziebonen, schoongemaakt
* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Meng het gehakt met de gehaktkruiden en het ei. Maak er gehaktballetjes van met een doorsnee 3-4 cm.  Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in ca. 15 minuten beetgaar. Verhit de olie in een hapjes pan of grote koekenpan en bak de gehaktballetjes in 5 minuten goudbruin. Haal de balletjes uit de pan en fruit de ui 3 minuten in het bakvet. Voeg de champignons en de paprika toe en bak 5 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Leg de gehaktballetjes terug in de pan, doe de deksel erop en laat 10 min. op laag vuur garen. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de gehaktballetjes met een lepel zure room, de sperziebonen en de rijst. Bestrooi met een beetje extra paprikapoeder. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: