zaterdag 19 januari 2013

Farfalle met gerookte kip en pesto

Wat eten we vanavond? Strikjespasta met reepjes gerookte kipfilet. Lekker met kerstomaatjes, pesto,  sjalotjes en knoflook en afgemaakt met vers geraspte Parmezaanse kaas. Een makkelijke een snelle maaltijd die ook bij veel kids in de smaak zal vallen.
Ingrediƫnten*
  • 250 gr. farfalle
  • 2 el. olijfolie
  • 4 sjalotjes, grof gehakt
  • 4 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 400 gr. gerookte kipfilet, in reepjes
  • 400 gr. kerstomaatjes (cherry tomaatjes), gehalveerd
  • 1 portie zelfgemaakte pesto genovese of 1 klein potje kant-en-klare pesto
  • 100 gr. Parmezaanse kaas, vers geraspt

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bereid de pesto (zie Basisrecepten). Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de sjalotjes enkele minuten. Voeg de knoflook toe en laat ca. 1 minuut meebakken. Roer de reepjes kipfilet erdoor en bak deze even. Doe tot slot de pesto en de de tomaatjes erbij en laat het geheel goed doorwarmen. Breng op smaak met ruim versgemalen zwarte peper. Roer de afgegoten farfalle door het mengsel en verdeel over de borden. Strooi er de Parmezaanse kaas over. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: