donderdag 31 januari 2013

Thaise rundercurry met sugar snaps

Wat eten we vanavond? Een niet al te pittige curry met stukjes biefstuk en sugar snaps. Deze gele curry is redelijk mild mede door de toevoeging van kokosmelk. Ik heb de curry geserveerd met wat eiernoedels.
Ingrediƫnten*
  • 1 el. sesamolie
  • 1 zakje gele Thaise currypasta
  • 100 ml. kokosmelk
  • 500 gr. sugar snaps (of peultjes)
  • 400 gr. biologische biefstuk, in reepjes
  • 150 gr. eiermie

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verhit de olie in een wok (of hapjespan) en fruit de currypasta enige tijd in de olie tot de aroma's  vrijkomen. Schenk de kokosmelk erbij met ca. 100 ml. water. Breng aan de kook.Schep de sugar snaps erdoor en laat het geheel ca. 5 minuten met deksel op de pan zachtjes pruttelen,. Bereid intussen de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de biefstuk toe aan de sugar snaps en laat nog 1-2 minuten zachtjes pruttelen. Breng evt. op smaak met (zee)zout. Schep de noedels op de borden en verdeel de curry erover. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: