zondag 3 februari 2013

Hartige taart met broccoli en zalm

Wat eten we vanavond? Een goed gevulde quiche met broccoli en zalmfilet. Deze keer op smaak gebracht met oude kaas en een fijn gehakt boullionblokje. Verder heb ik er eieren en slagroom in verwerkt. Het deeg voor deze hartige taart komt uit de diepvries.
Ingrediƫnten*
  • 6 plakjes quichedeeg (diepvries), ontdooid
  • 2 stronken broccoli, in kleine roosjes
  • 400 gr. zalmfilet, in plakjes 
  • 100 geraspte oude kaas
  • 3 eieren
  • 125 ml. slagroom
  • 1 groenteboullionblokje, fijn gehakt
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
Materiaal
  • Aardewerken quichevorm van ca. 28 cm doorsnee

* voor 4 personen.
Bereiding
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Vet de quichevorm goed in met boter/margarine. Kook intussen de broccoliroosjes 2-3 minuten. Bedek de bodem en rand van de quichevorm met de plakjes quichedeeg. Zorg ervoor dat ze een kleine beetje overlappen en druk de naden goed dicht. Verdeel de afgegoten en goed uitgelekte broccoli over de bodem. Leg de plakjes zalmfilet erop. Strooi de geraspte kaas erover. Klop in een kom de eieren met de slagroom en het fijngemalen bouillonblokje goed los. Breng op smaak met zou en ruim peper. Schenk het geheel voorzichtig over de taart. Zet de taart in het midden van de oven en laat in 45 minuten mooi goudbruin worden. Is het eimengsel dan nog niet helemaal gestold? Zet de oven dan iets lager (150 graden) en laat de taart dan nog 10 minuten in de oven staan. Snijd de taart in stukken er serveer. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: