donderdag 14 februari 2013

Gebakken krieltjes met paprika en champignons

Wat eten we vanavond? Een eenpansgerecht met gebakken krieltjes, rode paprika en kastanjechampignons. Op smaak gebracht met meegebakken rode ui, knoflook en pikante paprikapoeder. Naar wens te combineren met een stukje vlees of vis of gebakken plak kaas. Maar ook zonder dat is het heerlijk. Lekker snel en gemakkelijk!
Ingrediƫnten*
  • 4 el. olijfolie
  • 2 rode paprika's, in stukjes
  • 250 gr. kastanjechampignons, in vieren
  • 2 rode ui, grof gehakt
  • 3 tenen knoflook, grof gehakt
  • 500 gr. voorgekookte krieltjes
  • 2 tl. pikante paprikapoeder
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • (3 plakken biologische bakbloedworst)

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verhit de olie in een ruime koekenpan of hapjespan. Bak de ui met de paprika en krieltjes gedurende 10-15 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Roer de champignons, paprikapoeder en knoflook erdoor en laat op laag vuur nog enkele minuten bakken. Breng op smaak met zout en peper. (Bestrooi de plakken bloedworst aan beide kanten met bloem en bak ze in wat olijfolie 2 minuten aan elke kant.). Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: