woensdag 6 februari 2013

Ossenhaas met gorgonzola-spitskool

Wat eten we vanavond? Geroergebakte spitskool met gesmolten gorgonzola. Heerlijk met een in roomboter gebakken stukje ossenhaas. Daarbij in de oven geroosterde krieltjes. Eenvoudig, maar erg lekker.
Ingrediƫnten*
  • 500 gr. krielaardappeltjes, voorgekookt
  • 4 el. olijfolie
  • 1 kleine spitskool, gesneden
  • 3 stukjes ossenhaas, op kamertemperatuur
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 25 gr. roomboter
  • 150 gr. gorgonzola, in stukjes

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de krieltjes met 2 el. olijfolie in een ovenschaal en laat ze in het midden van de oven in ca. 15-20 minuten goudbruin worden. Verhit 2 el. olijfolie in een ruime koekenpan en roerbak de spitskool enkele minuten op hoog vuur. Zet het vuur laag en laat de kool nog een paar minuten zachtjes bakken. Breng op smaak met zout en peper en schep er de gorgonzola door. Laat deze zachtjes smelten onder af en toe roeren. Dep intussen de ossenhaasjes goed droog met wat keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de ossenhaasjes aan beide zijden mooi bruin. Keer regelmatig  Ik heb ze 2 minuten aan beide zijden gebakken, maar als je ze minder rood wilt, kan je ze langer bakken. Laat de ossenhaasjes even rusten. Schep alles op de borden en bestrooi de aardappeltjes naar wens me wat zout. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: