Ingrediënten*
- 150 gr. witte (Pandan) rijst
- 3 el. sesamolie
- 1,5 tl. sambal badjak
- 4 el. ketjap manis
- 2 tl. komijnpoeder
- 2 tl. citroengraspoeder
- 2 tl. laos
- 2 tl. gemberpoeder
- 450 gr. Chinese roerbakgroenten
- 3 pakjes kipsate met pindasaus (diepvries)
- (kroepoek)
* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de saté volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een (gietijzeren) wok en fruit de specerijen, ketjap en sambal kort in de olie. Schep vervolgens de groenten erdoor en roerbak deze 5-7 minuten. Schep tot slot de afgegoten rijst door het groentenmengsel. En laat nog even zachtjes bakken. Verdeel de nasi over de borden. Haal de saté uit de verpakking en leg deze met de saus ook op de borden. Geef er evt. wat kroepoek bij. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten