maandag 18 februari 2013

Nasi met kipsaté

Wat eten we vanavond? Een snelle nasi-schotel met kipsaté (uit de diepvries). Meestal maak ik mijn saté en pindasaus zelf, maar omwille van de tijd deze keer een makkelijkere oplossing. De nasi bevat veel groenten en is lekker gekruid met veel Indonesische specerijen en ketjap.
Ingrediënten*
  • 150 gr. witte (Pandan) rijst
  • 3 el. sesamolie
  • 1,5 tl. sambal badjak
  • 4 el. ketjap manis
  • 2 tl. komijnpoeder
  • 2 tl. citroengraspoeder
  • 2 tl. laos
  • 2 tl. gemberpoeder
  • 450 gr. Chinese roerbakgroenten
  • 3 pakjes kipsate met pindasaus (diepvries)
  • (kroepoek)

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de saté volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een (gietijzeren) wok en fruit de specerijen, ketjap en sambal kort in de olie. Schep vervolgens de groenten erdoor en roerbak deze 5-7 minuten. Schep tot slot de afgegoten rijst door het groentenmengsel. En laat nog even zachtjes bakken. Verdeel de nasi over de borden. Haal de saté uit de verpakking en leg deze met de saus ook op de borden. Geef er evt. wat kroepoek bij. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: