donderdag 21 februari 2013

Linguine met courgette en frutti di mare

Wat eten we vanavond? Een heerlijke pastamaaltijd van tweekleurige linguine (platte spaghetti) met zeevruchten. Aangevuld met een flinke hoeveelheid courgette en een kruidenkaassaus. Snel en makkelijk te bereiden.
Ingrediƫnten*
  • 250 gr. verse linguine
  • 3 el. olijfolie
  • 2 flinke courgettes, in blokjes
  • 300 gram verse zeevruchten (garnalen, mosselen, inktvis, krab)
  • 1 bakje Boursin cuisine (250 ml.)
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de courgette op hoog vuur gedurende ca. 8 minuten. Bereid intussen de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de zeevruchten en Boursin door de courgette en laat op laag vuur goed doorwarmen. Breng op smaak met zou en ruim peper. Verdeel de pasta over de borden en schep de het courgette-zeevruchtenmengesel erover. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: